Facings voor tanden: kwaliteit telt

Een facing is eigenlijk een laagje tandkleurig vulmateriaal dat gemaakt wordt van composiet of porselein. Dit laagje wordt op een gebroken tand geplakt om deze tand er weer uit te laten zien zoals het hoort. Als dat klinkt als een tijdelijke oplossing is dat slechts in beperkte mate zo. Een goed geplaatste facing is er eentje die tot 8 jaar mee kan gaan. Logischerwijze hangt er dan ook veel af van waar je aanklopt voor jouw facing.

Waarom een facing?

Er zijn honderden redenen waarom je een facing nodig zou hebben. In de eerste plaats is niet iedereen geboren met een perfect gebit. Een facing is een ideale manier om imperfecties weg te werken zonder iets ingrijpends te ondernemen. Daarnaast kan je jouw tanden hebben stuk gebeten op een hard stuk eten, een lelijke val hebben gemaakt of gewoon pech hebben. Een facing kan dit allemaal in geen tijd en permanent wegwerken.

Kiezen voor kwaliteit

Net omdat dit proces gaat om jouw gebit en hard afhangt van wie het doet is het belangrijker dan ooit om voor een echte professional te kiezen. Een tandarts die geen of weinig ervaring heeft in dergelijke ingrepen zal nooit een goed resultaat neer kunnen zetten. Als je ervoor kiest om een afspraak te maken via Kleinsman.de kies je voor een Dental Centar dat reeds 25 jaar ervaring heeft met esthetische tandheelkunde en dus ook facings voor tanden. Een professioneel geplaatste facing gaat niet alleen langer mee maar ziet er ook echt beter uit.